Specialistische training 'Ouderschapscoaching'

Maak impact in gezinnen door ouders Traumasensitief te coachen en begeleiden naar herstel.

Ouders coachen is een specialisatie!

Ouders coachen in hun ouderschap is één van de pijlers binnen GezinVoorop. Wij vinden het belangrijk dat ouders gezien worden in het hulpverleningsproces van hun kind. Juist ouders hebben ondersteuning en coaching nodig op hun eigen stuk, het ouderschap! Binnen de Ouderschapsacademie hebben we een specialistische training ‘Oudercoaching’ ontwikkelt. Hier leer je hoe je een ouder effectief coacht en begeleidt naar zijn of haar gewenste gedragsverandering, zodat de ouder direct resultaat ervaart op verschillende levensgebieden en natuurlijk het gezin.

Specialistische Training Ouderschapscoaching

Start 14 november 2023. Vroegboekkorting tot 15 september 2023 betaal je i.p.v. € 1.895 slechts € 1700,-
*Dit is inclusief lunch en werkmap.

14

November 2023

Praktische info over de training

  • We starten 14 november 2023, locatie in Rotterdam. De training duurt 4 dagen: 14 november, 21 november, 28 november en 07 december 2023.
  • Tijden: 10:00 – 15:00 uur
  • Investering € 1.895,- aanmeldingen voor 15 september 2023 krijgen korting waardoor de investering slechts € 1.700,- is. De specialistische training ‘Ouderschapscoaching’ is (nog) niet SKJ geregistreerd.
  • Inclusief werkmap en lunch.
  • Studiebelasting naast de opleiding is ongeveer 2 tot 4 uur per week.
  • Tijdens de training is 1x supervisie verplicht. De kosten voor Supervisie  €95,00 zijn voor eigen rekening.

Specialistische training 'Ouderschapscoaching' focust op relatie- en hechtingsniveau

Het kennen van de psychologie van ouderschap is één van de voorwaarden in het werken met ouders. Maar een even belangrijk deel is hoe we als professionals omgaan met ouders, ons beeld van goed ouderschap en onze persoonlijke triggers in het werken met ouders. Omdat ouderschap de ouder kwetsbaar maakt bij gezinsproblematiek, zal je veel weerstand tegenkomen in je werk. Boze en verdrietige ouders, ouders die niet meewerken of hun afspraken niet nakomen. Er zijn genoeg redenen voor een ouder te verzinnen om dit gedrag in te zetten. Die persoonlijke redenen en de processen daarachter is het werkgebied van jou als oudercoach, het eruit halen van de angels en samenwerking met de ouders herstellen en verbeteren.
Het is dé kunst van oudercoaching om in verbinding met ouders te blijven en de ouders impactvol te coachen en te begeleiden. Dit betekent dat je de autonomie van de ouder vergroot, waardoor de ouder minder stress ervaart en jullie samen kunnen werken aan solide relaties die een positieve invloed hebben op het gezin. Daarvoor is het nodig dat ouders aan zichzelf werken en ruimte krijgen om te werken aan het vergroten van de reflectievaardigheden, zodat zij altijd zicht houden op het eigen handelen, maar ook de juiste taakverdeling en balans thuis kunnen creëren. Dit is de start van herstel in gezinnen.

Wat levert de training 'Ouderschapscoaching' jou op?

Je leert jezelf als instrument in te zetten waardoor het coachen en begeleiden van ouders je minder energie kost. Doordat de samenwerking met ouders beter verloopt en je de resultaten ziet die het ouderschap versterken en het gezinssysteem positief beïnvloeden, ervaar jij meer succesmomenten op je werk. De reden waarom je ooit met dit werk begonnen bent staat weer voorop. Jouw autonomie wordt vergroot en je veerkracht wordt versterkt. Dat is ook de energie die je uiteindelijk zal gaan overdragen aan ouders waarmee je werkt. Na de training heb je specialisatie Ouderschapscoaching behaald en ontvang je van ons een Certificaat van deelname. Tevens ben je getraind om te werken met het ouderprogramma “Ouderschap, een reis naar binnen”  van GezinVoorop en ontvang je 1 jaar gratis licentie om met de programma’s voor ouders aan de slag te gaan. Hierna zijn de kosten voor licentie € 150,00 en moet je kunnen aantonen dat je 2x aan supervisie hebt deelgenomen. Je hebt de optie om op onze website vermeldt te staan en mag gebruik maken van het Ouderschapslogo op je eigen website. 

Voor wie is de training 'Ouderschapscoaching'

De training is voor professionals en coaches die met ouders werken en zich willen specialiseren op dit vakgebied voor meer effectiviteit en impact binnen gezinswerk.

Wat wordt je impact na deze opleiding:

Unieke methodiek en visie op ouderschap

Onze visie op Ouderschapscoaching is uniek en hebben we vertaald in de ouderschapsmethodiek die werkelijk de invloed van ouders op het gezinssysteem positief verandert, waardoor er duurzaam herstel in gezinnen kan plaatsvinden. De ouderschapsmethodiek werkt aan de hand van 4 pijlers die in de basis gericht zijn op relatie & zelfregulatie.

Onze passie en drive is dat we meer professionals en coaches opleiden in de specialisatie ouderschap, zodat er echte verandering plaatsvindt binnen gezinnen. “It starts together with parents”