Ouderschapscoaching: Gaat over jou!

Blijf je authentieke zelf

Ouderschap: coaching en begeleiding

Je hebt misschien genoeg opvoedboeken gelezen en adviezen opgevolgd, maar toch loop je vast. Herken je dit? Of lukt het jou en je (ex)partner niet om een juiste taakverdeling te maken of sta je er alleen voor en zie je door de bomen het bos niet meer? GezinVoorop helpt je om weer zicht te krijgen op de situatie. We weten dat als het goed gaat met jou, het goed gaat met je kind.

Wat is ouderschapscoaching?

Bij ouderschapscoaching maak je een duik naar binnen, naar jouw persoonlijke proces en de patronen waar je aan vasthoudt, maar die misschien niet meer werken en waar jij en je omgeving last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan je overtuigingen, belemmerende gedachtes, je herkomst en wat je daarvan allemaal hebt meegenomen, maar ook het effect van een trauma wat je wellicht hebt opgelopen en van invloed zijn op de manier van opvoeden en je relaties.

Door middel van ouderschapscoaching kijken we wat er in het hier en nu nodig is voor jou als ouder om in je kracht te staan en je regie te versterken. Jij bent per slot van rekening de kapitein van je gezin. Aan jezelf werken als ouder zal veel ruimte geven binnen je gezin. Jouw ouderschap heeft namelijk invloed op al jouw levensgebieden. Daarom is het belangrijk dat je eerst voor jezelf gaat zorgen, zodat jij je rust weer terugkrijgt, minder gestrest bent en de ouder kunt zijn die je wilt zijn.

Ouderschapscoaching is aan de ene kant een persoonlijk proces van herstel, groei en ontwikkeling en aan de andere kant een proces van goede relaties opbouwen, versterken van communicatie en reflectie waardoor jij als ouder een bruggenbouwer wordt.

Ouderschapscoaching: Wat kun je verwachten?

Ook jij verdient meer rust en ruimte voor jezelf. Dit is onderdeel van ouderschapscoaching. We kijken wat jij in het NU nodig hebt. Wat versterkt jou? Hoe kijk je naar jezelf? Hoe zorg je ervoor dat de connectie met jezelf goed is. Hoe ruim je oude bagage op, zodat je dit niet doorgeeft aan je kinderen?Bouwen aan een sterke en gezonde ‘Next generation’ begint bij jou, als ouder.

Leven en opvoeden vanuit je hart, begint bij liefde voor jezelf.