Sociaal ondernemer & ouderschapscoach Sharon Plet

Allereerst, welkom op onze website! Mijn naam is Sharon Plet, eigenaar van GezinVoorop Ambulante Jeugdhulp. Een bijzondere passie van mij is ondernemen. Ik hou ervan om complexe maatschappelijke vraagstukken binnen de Jeugdzorg te versimpelen in een formule die bedrijfsmatig werkt en het probleem oplost, waardoor we als samenleving bouwen aan sterke en veerkrachtige gezinnen. Op mijn 23ste ben ik als ondernemer begonnen in de kinderopvangbranche en heb uiteindelijk in 2013 de overstap naar de Jeugdzorg gemaakt. 

Binnen mijn visie werkt jeugdhulpverlening pas als de ouder ook hulp krijgt om met de eigen problematiek aan de slag te gaan. Hierdoor help je de ouder om vanuit autonomie en verbinding in het hulpverleningsproces van hun kind te staan. Zeker in gezinnen met complexe problematiek, waar trauma in het gezinssysteem verweven zit. Daar is behoefte aan verbinding en liefde vanuit authenticiteit. Op basis hiervan heb ik een methodiek ontwikkelt met 4 belangrijk pijlers, genaamd de 4V’s. Deze staan voor Veiligheid, Vertrouwen, Vrijheid en Verbinding. Dit is de paraplu van onze Trauma Sensitieve Hulpverlening.

De invloed van ouders op het gezinssysteem intrigeert me enorm, zeker het aspect Trauma. Dit zie je ook aan mijn keuze voor opleidingen, trainingen en specialisaties op het gebied van Ouderschap, Trauma en gezinsdynamieken. Zoals o.a. IPT, Trauma in het lichaam, Train de Trainer in Trauma in de opvoeding, Autisme expert, Expert in Ouderschap, Ouderschapsbegeleiding en diverse trainingen via de interactie-academie. Aanvullend verdiep ik me al jaren in de theorie van Alice van der Pas. Op management gebied heb ik de masterstudie “Bedrijfskundig Leiderschap’ gevolgd bij Avicenna – Academie voor Leiderschap.

Begin 2018 heb ik de Ouderschapsacademie opgericht en ben ik gestart met het aanbieden van trainingen aan ouders en professionals binnen de Jeugdzorg. Inmiddels is ons trainersteam uitgebreid en werken we samen aan een basis waar ouders betere ondersteuning en begeleiding ontvangen, zodat zij hun ouderlijke werkvloer positief beïnvloeden. 

Ook ben ik ontwikkelaar van de Ouderschapsmethodiek en de 4V’s methodiek gericht op herstel van relatie en hechting. Allemaal vanuit een Trauma sensitieve bril.

Privé ben ik gezegend met een prachtig gezin, man en 4 kids in de leeftijd van 20 tot 9 jaar. Ik geloof dat God mij een purpose heeft gegeven om Zijn liefde door te geven in mijn gezin, mijn fam&friends en de wereld om ons heen.

Wellicht dat we elkaar een keer persoonlijk ontmoeten!

Liefs,

Sharon Plet

Mijn missie als ouderschapscoach

Vanuit verbinding en autonomie regisseer ik veranderprocessen in het gezin vanuit het perspectief van de ouder. Het is mijn missie om naast de ouder te blijven staan als mens en professional. “It starts together with parents”, zeker in de Jeugdzorg. Met de juiste zorg voor ouders beïnvloeden zij hun eigen opvoedomgeving in positieve zin, waardoor de basisrust stap voor stap hersteld.

“Ouders gaan vaak twijfelen aan zichzelf door negatieve ervaringen in de opvoeding en een omgeving die vaak niet dieper kijkt naar de oorzaak. Dit versterkt vaak veel negatieve gedachten, die drukken op het zelfbeeld van de ouder (Ouderschap). Dit heeft weer invloed op de relatie tussen ouder en kind. Herstel in relatie en verbinding(hechting) is de basis om traumasporen te verminderen in de opvoeding en samen met de ouder te bouwen aan veerkracht in het gezin.

Funfacts over Sharon

Getrouwd en moeder van vier kinderen

Ontwikkelaar Ouderschapsmethodiek

Lievelingskleur is Marine blauw

Inspireert en motiveert vrouwen om een omgeving voor zichzelf te creëren van groei, verbinding en oprechte liefde.

I love to do business with God

Mijn persoonlijke ondernemersjourney in LEFWIJF

Samen met 49 andere vrouwen deel ik in het boek ‘LEFWIJF’ mijn persoonlijke LEFverhaal. In het boek vertellen we wat ons lefmoment is en hoe we ons voelen als het eropaan komt. Met wilskracht en zelfvertrouwen bouwen wij niet alleen aan onze eigen levens, maar nemen ook de wereld om ons heen mee in ons avontuur.