Sociaal ondernemer, trainer, ouderschapscoach en auteur Sharon Plet

GezinVoorop is opgericht door mij, Sharon Plet. Ik heb dit opgericht omdat ik geloof dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is en het juist nodig is om gezinnen vanuit de basis te versterken. 

De invloed van ouders op het gezinssysteem intrigeert me enorm. De afgelopen jaren ben ik me juist daarom gaan specialiseren in ouderschap, autisme, trauma en gezinsdynamieken. Mijn passie ligt in het versterken van ouders die te maken hebben met complexe gezinsproblematiek. 

Mijn andere passies zijn Business & Strategie. Met ruim 18 jaar ervaring in ondernemen, help ik nu andere ondernemers bij complexe vraagstukken en coach ik hen in het bepalen van de juiste groeistrategie, zowel op persoonlijk gebied als zakelijk. 

Mijn favoriete quote is: “I love to create an environment of growth”. 

Mijn missie als ouderschapscoach

Vanuit verbinding en autonomie regisseer ik veranderprocessen in het gezin vanuit het perspectief van de ouder. Het is mijn missie om naast de ouder te blijven staan als mens en professional. “It starts together with parents”. Ik ben daar heilig van overtuigd, want de juiste zorg voor ouders beïnvloed altijd direct de opvoedomgeving in positieve zin.

“Ouders gaan vaak twijfelen aan zichzelf door de opvoedsituaties of een omgeving die hen het gevoel geeft te falen. Hierdoor ontstaat een verkeerd zelfbeeld en dreigen ouders zichzelf kwijt te raken. Ik vind het dé ultieme uitdaging om ouders positief te coachen naar sterk ouderschap, zodat er daadwerkelijk een verandering plaatsvindt in het hele gezin”

Funfacts over Sharon

Getrouwd en moeder van vier kinderen

Meegeschreven aan het boek LEFWIJF

Lievelingskleur is donkerblauw

Inspiratie en motivatie voor vrouwen om vanuit kracht te leven

Organiseert graag familie-barbecues

Mijn persoonlijke ondernemersjourney in LEFWIJF

Samen met 49 andere vrouwen deel ik in het boek ‘LEFWIJF’ mijn persoonlijke LEFverhaal. In het boek vertellen we wat ons lefmoment is en hoe we ons voelen als het eropaan komt. Met wilskracht en zelfvertrouwen bouwen wij niet alleen aan onze eigen levens, maar nemen ook de wereld om ons heen mee in ons avontuur.